Bănci și Asigurări

BRD, a treia bancă, are cel mai profitabil prim semestru din ultimul deceniu: 766,7 mil. lei

BRD, a treia bancă, are cel mai profitabil prim semestru...

Autor: Claudia Medrega

03.08.2018, 00:07 1241

BRD-Soc Gen, a treia bancă de pe piaţa locală după active, a obţinut în primul semestru (S1) din acest an un profit net de 766,7 mil. lei, în creştere cu 2,2% faţă de câştigul raportat pentru aceeaşi perioadă a anului trecut. Acesta este cel mai profitabil prim semestru din ultimul deceniu pentru banca românească cu capital francez.

Rezultatul a fost influenţat în principal de creşterea venitului net, în contextul dobânzilor favorabile din piaţă şi al volumelor în creştere, precum şi de ajustarea costului riscului. 

„În S1/2018, performanţa comercială a rămas ro­bustă, în special pe segmentul retail, după cum arată volu­mele mai mari de credite şi depozite şi numărul de tranzacţii în creştere, ceea ce a generat o profitabilitate solidă. Pe viitor, BRD îşi va păstra angajamentul de finanţare a eco­no­miei româneşti printr-o ofertă bine adaptată şi va continua să îşi rafineze modelul de afaceri pentru a asigura o creştere sustenabilă“, a declarat François Bloch, directorul general al BRD-SocGen. Venitul net bancar al BRD-SocGen a urcat la sfârşitul primului semestru din acest an până la 1,44 mld. lei, cu 11,5% peste nivelul din S1 2017. Stocul de credite nete a ajuns la 28,4 mld. lei, în creştere cu 3,2% faţă de S1 2017 şi cu 2% peste nivelul de la finele anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO