Bănci și Asigurări

BRD analizează reducerea avansului la creditele ipotecare standard; Surse ZF: După creşterea avansului, vânzările de noi credite ipotecare s-au prăbuşit; BCR: E clar un blocaj în piaţă

BRD analizează reducerea avansului la creditele...

Autor: Anelis Baciu

28.06.2016, 13:10 20490

BRD, a doua cea mai mare bancă locală după active, analizează posibilitatea de a reduce avansul la creditele ipotecare standard de la nivelul de 35% din prezent, a declarat Gheorghe Marinel, vicepreşedinte retail BRD SocGen în cadrul conferinţei ZF Bankers 2016.

„Analizăm posibilitate de a reduce avansul. Vrem să vedem unde ne-am putea poziţiona cu avansul pentru ca un credit ipotecar să fie suportat de clienţi, iar noi să ne putem acoperi riscul de a primi casa sau terenul înapoi. Este o analiză fină, trebuie să identificăm foarte bine tipologia clientului înainte de a lua o decizie”, a declarat Gheorghe Marinel.

El nu a avansat nicio cifră legate de cât au scăzut vânzările de credite imobiliare standard după intrarea în vigoare a legii dării în plată. Conform unor surse din piaţa bancară, la aproape toate băncile vânzările de credite imobiliare standard s-au prăbuşit după ce băncile au majorat avansul ca urmare la legea dării în plată. 

Dana Demetrian, vicepreşedinte retail BCR, a spus la ZF Bankers au existat scăderi, dar de asemenea nu a avansat nicio cifră: ”Dacă o bancă mare din sistem dă doar câteva credite imobiliare, e clar un blocaj în piaţă”. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO