Bănci și Asigurări

BRD le promite clienţilor cu cont de salariu credite de consum aprobate în doar trei ore

BRD le promite clienţilor cu cont de salariu credite de...

Autor: Liviu Popescu

11.02.2015, 00:01 1866

BRD, a doua bancă locală după activele deţinute, vrea să-şi convingă clienţii cu carduri de salarii să ia credite de nevoi personale, astfel că pentru dosarele depuse până la jumătatea lunii martie a fost eliminat comisionul de acordare. Banca le promite clienţilor care solicită credite mai mici de 13.500 de lei (echivalentul a 3.000 de euro) şi care au un cont de salariu deschis la BRD aprobarea dosarului în trei ore.

Dobânda anuală efectivă aplicată clienţilor cu cont de salariu este de 10,3% pe an, în timp ce în cazul clienţilor standard cosul urcă până la 12,1% pe an. La nivelul pieţei, dobânda medie la creditele de consum este de circa 11% pe an.

Băncile au încercat de mai multe ori în perioada de criză să revigoreze creditul de consum, văzut ca o modalitate rapidă de a-şi reface profiturile datorită marjelor ridicate de câştig. Vizaţi sunt în principal clienţii cu venituri mari sau cei cu conturi de salariu, care reprezintă un element de confort pentru bancherii confruntaţi cu o rată de default mare pe acest tip de produs în perioada de criză.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO