Bănci și Asigurări

BRD, profit de 140 mil. lei în T1 din jocul provizioanelor

BRD, profit de 140 mil. lei în T1 din jocul provizioanelor

Autor: Ciprian Botea

07.05.2015, 00:07 732

Grupul BRD, care include a doua bancă locală după activele deţinute, a obţinut un profit net de 140 milioane de lei (32 mil. euro) în primul trimestru din acest an, de trei ori peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul reducerii la jumătate a cheltuielilor cu provizioanele de risc.

Costul net al riscului a scăzut cu 55% în primele trei luni şi a ajuns la 114 mil. lei. Cheltuielile operaţionale au fost însă uşor mai mari (324 mil. lei), în timp ce veniturile operaţionale s-au redus cu 4%, influenţate de câştigul net din dobânzi, aflat în scădere cu 8%. Veniturile operaţionale au însumat 606 mil. lei.

„Anul trecut am reuşit să îmbunătăţim profilul de risc şi eficienţa operaţională, iar în primul trimestru din 2015 am cules roadele acestor eforturi, revenind la un nivel însemnat de profitabilitate”, a declarat Philippe Lhotte, directorul general al BRD SocGen.

Veniturile nete din dobânzi au cumulat 362 mil. lei la nivel consolidat şi 339 mil. lei la nivelul individual al băncii. Scăderea veniturilor din dobânzi vine pe fondul subţierii în continuare a portofoliului de credite.

Soldul creditelor nete era de de 26,4 miliarde de lei (6 mld. euro) la finalul lunii martie, în scădere cu aproape 5% faţă de aceeaşi lună din 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO