Bănci și Asigurări

BRD reia creditele „Prima casă“ cu marjă de 3,7% peste Euribor

BRD reia creditele „Prima casă“ cu marjă de 3,7% peste Euribor

Autor: Ciprian Valentin Botea

21.06.2011, 00:02 862

BRD, a doua bancă locală după active, a început să vândă crediteipotecare în a patra ediţie a "Prima casă", cu dobândă variabilăformată din Euribor la trei luni plus o marjă maximă de 3,75%.Banca are la dispoziţie în această etapă un plafon de 325 mil. europentru credite garantate de stat.

"Programul şi-a dovedit utilitatea prin interesul manifestatde o categorie foarte largă de clienţi", a declarat Adrian Jantea,directorul direcţiei de promovare şi distribuţie retail dinBRD.

La fel ca în etapele precedente, BRD vine doar cu ofertă definanţări în euro, do­bânda ajungând la 5,25% pe an la cota­ţiileactuale ale Euribor. Banca percepe o do­bândă de 5,15% clienţilorcare contrac­tează un credit pe mai puţin de 20 de ani.

Rata lunară la un credit de 40.000 de euro pe 30 de ani este de220 de euro, la o dobândă anuală efectivă de 5,37% pe an. Avansulminim este de 5%, iar clienţii trebuie să suporte şi un comisionanual de administrare de 0,49% din soldul rămas de rambursat,comision datorat Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri,instituţia care gestionează garanţiile acor­date de stat prin acestprogram.

BRD este a patra bancă - după BCR, Alpha Bank şi CEC - careprimeşte dosare "Prima casă" 4, în care statul mai garatează doarpe jumătate împrumutul acordat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO