Bănci și Asigurări

Adrian Codirlasu, preşedintele CFA România: Brexitul a avut cel mai mare impact negativ‎ într-o singură zi asupra pieţelor financiare. Mă aştept să tempereze creşterea economică în UE

Adrian Codirlasu, preşedintele CFA România: Brexitul a...
27.06.2016, 12:22 774

Brexitul a avut cel mai mare impact negativ‎ intr-o singura zi asupra pietelor financiare (2.1 mii mld. USD vs. 1.8 mii in sep. 2008 la falimentul Lehman). Ma astept sa aiba un efect‎ de temperare a cresterii economice in UE, poate chiar sa cauzeze recesiune in UE, a spus Adrian Codirlasu, preşedintele CFA România. 

Asupra UK pe langa recesiune, riscul este semnificativ ca UK sa se dezintegreze‎ prin separarea Scotiei si Irlandei de Nord. Cred ca acesta este motivul‎ pentru care proponentii leave par sa faca in pas inapoi, a mai spus Codirlasu. 

”Pentru a nu pleca masiv‎ institutiile financiare din Londra, ma astept ca UK sa dereglementeze masiv on industria serviciilor financiare (sa fie un fel de Hong Kong al Europei). Asupra ‎Romaniei, cred ca socul se va transmite prin intermediul fluxurilor comerciale cu UK, prin impactul reducerii cresterii economice in UE si prin reducerea fluxurilor financiare la nivel global.”, a adăugat el. 

Codirlasu susţine ca in acest context trebuie prudenta in politicile macroeconomice si in special in cele fiscale, riscul fiind ca, in cazul blocarii fluxurilor de capital la nivel global, deficitele sa fie dificil de finantat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO