Bănci și Asigurări

Brokerii de asigurări, canalul preferat de „vânzătorii de RCA“

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Anelis Baciu

16.09.2014, 00:07 453

Carpatica Asig, Euroins şi City Insurance ocupă primele trei poziţii în clasamentul companiilor de asigurări care se bazează brokeri pentru distribuţia poliţelor, aproximativ 90% din prime fiind generate prin acest canal, arată datele ASF. Practic, asigurătorii cu cele mai mari vânzări de poliţe auto obligatorii (RCA) sunt cei dependenţi de brokeri.

„Vânzările prin brokeri vor scădea în condiţiile în care se aplică limitarea comisioanelor pentru poliţele RCA pentru că acest tip de asigurare nu va mai fi atractiv pentru brokeri“, crede Cristian Fugaciu, directorul Marsh.

Carpatica Asig, companie aflată în redresare financiară, este asigurătorul care vinde cel mai mult prin brokeri, respectiv 291 mil. lei sau 95% din subscrierile aferente primului semestru.

Un model de distribuţie similar cu cel al Carpatica Asig îl are şi Euroins. Circa 90% din afaceri, echivalentul a 201 mil. lei din subscrierile Euroins au fost generate de brokeri. Portofoliul Euroins este format în proporţie de 90% din asigurări RCA.

Şirul companiilor pentru care brokerii sunt principalul motor este completat de City Insurance, primele intermediate reprezentând 87% din subscrieri. Pe de altă parte, Groupama şi Asirom se numără printre asigurătorii cu cea mai scăzută pondere a vânzărilor prin brokeri, respectiv sub 50% din total.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- opinia brokerilor despre  plafonarea  comisionului de intermediere pentru poliţele RCA; 

- detalii despre portofoliile Euroins, City Insurance şi Carpatica Asig; alte firme de asigurare care folosesc brokerii ca principal canal de distribuţie 

- tipul de poliţe cele mai   vândute de brokeri în primele şase luni 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO