Bănci și Asigurări

Brokerul Assess Finance cauta 800 de oameni pentru vanzari

09.03.2009, 16:48 116
Compania de brokeraj Assess Finance Group, infiintata in urma cu un an de sapte fosti directori din grupul BCR, care intermediaza asigurari, credite, leasing si pensii private, intentioneaza sa angajeze 800 de persoane pe partea de vanzari in urmatoarea perioada.
"Noi dorim sa intram in top zece pe piata de brokeraj, top care este dominat de companii captive ale dealerilor auto sau ale bancilor, iar pentru aceasta avem nevoie de crestere organica, prin volume, care poate fi realizata prin aceste angajari. Suntem pe piata de brokeraj de un an si trei luni si deja am ajuns pe locul douazeci", a declarat Mihaela Forgaciu, vicepresedintele Assess Finance. Forgaciu, 34 de ani, a activat in trecut ca director de resurse umane la Raiffeisen Bank, Banca Romaneasca sau hotelul de cinci stele din Capitala Radisson SAS.
Grupul Assess Finance activeaza in principal pe piata asigurarilor, avand prime intermediate de 11 milioane de euro pana in prezent, potrivit datelor proprii. Piata de brokeraj de credite este acum inghetata, spune Forgaciu.
Compania are in prezent 1.200 de colaboratori pe partea de vanzari si 23 de angajati.
"Nivelurile de cariera pe care le propunem celor 800 de persoane sunt broker, senior broker, unit manager, agency manager, branch manager, area sales manager si regional manager. La inceput, ei vor lucra in baza unui contract de mandat sau de comision si in functie de rezultate vor fi angajati full-time. Nu conteaza profilul oamenilor, pot fi studenti, deja angajati sau pensionari", explica Forgaciu. Circa 150 din acesti oameni vor lucra in Bucuresti.
Assess este prezenta cu o sucursala in Capitala si are in plan sa mai deschida aici 10 unitati, dar si 30 de sucursale in restul tarii. "Intentia noastra este sa ne dezvoltam foarte mult in Bucuresti, iar dupa ce va trece criza sa ne extindem in restul tarii", spune vicepresedintele Assess Finance.
Compania are peste 20.000 de clienti, printre cei mai mari numarandu-se Euro Construct International, Cristim, Angst sau Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.
Assess Finance este controlata de mai multe persoane fizice care au activat in grupul BCR, cel mai mare actionar, cu un pachet de 50%, fiind Mihai Neagu, fost director de sucursala in perioada 2005-2007 la BCR Asigurari.
Printre cei mai mari brokeri de asigurari de pe piata locala se numara UniCredit Broker, Porsche Broker, Marsh, Aon, Gras Savoye, Asigest sau EOS Risq. Brokerii de asigurari au intermediat anul trecut prime brute subscrise de 755 de milioane de euro, reprezentand circa 31% din intreaga piata de asigurari.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO