Bănci și Asigurări

BT a luat 500.000 euro de la UE pentru instruirea angajaţilor

BT a luat 500.000 euro de la UE pentru instruirea angajaţilor

Nevenca Doca, director executiv de HR în cadrul Băncii Transilvania

Autor: Adelina Mihai

22.06.2011, 00:06 2017

Banca Transilvania (BT) a finalizat un proiect de instruire asalariaţilor în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă învaloare de 100.000 de euro şi are în derulare încă un proiect deresurse umane în valoare de 480.000 de euro. Proiectul, desfăşuratpe parcursul unui an, a fost finanţat prin POSDRU, programul definanţare europeană prin care România are la dispoziţie 4,25milioane de euro pentru dezvoltarea resurselor umane.

"Nu am beneficiat de un program de o asemenea amploare înainte,ne ghidăm după cerinţele din legislaţie în ceea ce priveşteorganizarea activităţilor care vizau sănătatea şi securitatea înmuncă. Acum ne-am schimbat abordarea şi încercăm să prevenimîmbolnăvirile profesionale, pentru că există trei grupe mari deafecţiuni pe care le pot avea angajaţii din bănci: de ochi (dincauza monitoarelor), de spate şi cele cauzate de stres", a spusNevenca Doca, director executiv de resurse umane în cadrul BănciiTransilvania, care are în prezent peste 6.000 de salariaţi.

Angajaţii implicaţi în proiect au fost instruiţi în domeniiprecum managementul sănătăţii şi securităţii la locul de muncă,ergonomia în birouri, managementul stresului sau acordarea primuluiajutor. 120 de manageri şi responsabili în domeniul sănătăţii şisecurităţii în muncă din fiecare sucursală a băncii au fostinstruiţi, iar pentru alţi 100 de salariaţi a fost evaluată stareade sănătate şi riscurile la care pot fi supuşi la locul demuncă.

La implementarea proiectului au lucrat opt angajaţi ai băncii,care au ocupat funcţii de manager de proiect, specialişti însănătate şi securitate în muncă, contabilitate, comunicare,consiliere juridică şi logistică. Managerul proiectului a fostFlorin Rusu, director adjunct de resurse umane în cadrul BT.Plafonul maxim pen­tru remunerarea unui manager de proiect înPOSDRU este de 250 lei/oră, ceea ce în­seam­nă că pentru o astfelde funcţie se poate ob­ţine un salariu lunar de 9.500- 10.000euro.

BT mai are în derulare un proiect finanţat din fondurileeuropene pentru resurse umane, în valoare de 480.000 de euro, carevizează instruirea a 500 de angajaţi atât din funcţii demanagement, cât şi din funcţii de execuţie, care vor fi instruiţipentru dezvoltarea abilităţilor soft (vânzare, negociere saumanagement). Printre băncile care au mai câştigat finanţărieuropene pentru trainingul angajaţilor se mai află BRD-GSG, PiraeusBank sau Volksbank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO