Bănci și Asigurări

BT promite dobânzi mai mici IMM-urilor care achiziţionează echipamente fabricate în România

Foto: Octav Ganea

Foto: Octav Ganea

Autor: Liviu Popescu

16.04.2015, 00:01 603

Banca Transilvania, a treia bancă locală în funcţie de mărimea activelor, promite credite cu dobândă redusă şi comisioane cu discount firmelor mici şi mijlocii care folosesc cel puţin 70% din împrumutul contractat pentru achiziţia de echipamente, utilaje şi mijloace fixe produse în România, respectiv servicii ale firmelor româneşti.

Astfel, banca vinde credite de investiţii cu dobândă formată din indicatorul Robor la şase luni (în prezent la 1,55%) plus o marjă de 2,5%. Comisionul de acordare este de 0,5%, în timp ce comisionul de gestiune lunară atinge 0,05%. Astfel, la dobânda nominală de 4,05% se mai adaugă încă 0,6 puncte procentuale.

Comparativ, creditele standard acordate de bănci întreprinderilor mici şi mijlocii depăşesc în multe cazuri nivelul de 10%. Cele mai scumpe sunt creditele pentru nevoi curente. Banca Transilvania îşi propune pentru acest an o creştere de 8% a creditării IMM-urilor. Anul trecut, banca a acordat IMM-urilor credite de 6,8 mld. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO