Bănci și Asigurări

BT: Ratele de dobândă pe piaţa titlurilor de stat cresc pe scadenţe lungi datorită presiunilor inflaţioniste şi a creşterii economice

BT: Ratele de dobândă pe piaţa titlurilor de stat...

Autor: Roxana Rosu

09.05.2017, 00:05 292

Ratele de dobândă la titlurile de stat din România au continuat să crească pe scadenţele lungi în prima săptămână din luna mai, evoluţie deter­minată de semnalele de accelerare a creş­terii economice şi a inflaţiei, atât în plan extern, dar şi în sfera internă, este de părere Andrei Ră­dulescu, senior economist al Băncii Transilvania.

 
„Pe termen scurt ne aşteptăm ca piaţa titlurilor de stat să fie influenţată de evoluţiile din pieţele externe şi de ştirile macroeconomice şi politice interne“, explică Andrei Rădulescu.
 
Astfel, la  titlurile de stat pe scadenţa 10 ani dobânda a crescut cu 0,7%, la 3,85% săptămâna trecută, ceea ce înseamnă un plus 10,5% de la începutul anului. Spread-ul de dobândă, diferenţa dintre dobânda la titlurile de stat pe termen lung şi cea la titlurile pe termen scurt, a crescut cu 0,8%, la 3,21 puncte procentuale, maximul ultimelor patru săptămâni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO