Bănci și Asigurări

Bulgarii de Euroins au adus 135 mil. lei la capital din cei 200 pe care trebuia să îi verse până la finalul lui 2015

Politele RCA reprezinta în continuare peste 95% din portofoliul Euroins, deşi compania şi-a asumat în planul agreat de (ASF) reducerea expunerii pe aceasta nişă.

Politele RCA reprezinta în continuare peste 95% din portofoliul Euroins, deşi compania şi-a asumat în planul agreat de (ASF) reducerea expunerii pe aceasta nişă.

Autor: Anelis Baciu

01.04.2016, 00:05 149

Grupul bulgar Eurohold, care deţine compania locală de asigurări Euroins, a adus la finalul primului trimestru din acest an 135 de milioane de lei la capitalul asigurătorului din cei 200 de milioane de lei pe care trebuia să îi verse până în decembrie 2015. Această sumă reprezintă prima tranşă din cei maximum 400 de milioane de lei pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară i-a cerut acţionarilor Euroins, asi­gu­rător aflat din toamna anului trecut în redresare finanaciară. Termenul limită impus de ASF pentru a doua etapă a majorării de capital este al doilea semestru al acestui an. Bulgarii spun că îşi vor respecta angajamentele şi vor finaliza procesul de majoarare a capitalului în luna aprilie.

„La finalul primului trimestru din 2016, Euroins România, una din cele mai mari societăţi de asigurare din România, a primit o mărire de capital de la grupul Eurohold în valoare de 135 de milioane de lei, completând astfel cei 70% din infuzia de capital iniţiată în octombrie 2015 „în cadrul unui program de mărire de capital ce va fi finalizat în aprilie. Prin completarea acestui program, Euroins Ro­mâ­nia în­de­plineşte cerinţele de bază în ma­terie de capital im­puse prin stan­dardele Sol­vency II“, trans­mit repre­zen­tanţii asigură­toru­lui. Aceştia spun că Euroins va închide cu un rezultat pozitiv primele trei luni din acest an ca urmare a diversificării portofo­liu­lui de asigurări vândute şi îmbu­nă­tăţirii considerabile a pro­fi­lului de risc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO