Bănci și Asigurări

Bulgarii de la Euroins au adus 100 milioane de lei la capital anul acesta

Bulgarii de la Euroins au adus 100 milioane de lei la...

Autor: Adrian Dumitrache

24.12.2014, 00:00 205

Euroins, subsidiara locală a grupului bulgar Eurohold, a finalizat cea de-a doua etapă a majorării de capital programată pentru acest an, operaţiune în urma căreia capitalul social al asigurătorului a ajuns la 220 milioane de lei (echivalentul a 50 mil. euro). Valoarea ambelor măriri de capital, prima având loc în luna iunie, totalizează 100 mil. lei (20 mil. euro).

Bulgarii au fost forţaţi de Autoritatea de Supraveghere (ASF) să majoreze capitalul pentru a menţine indicatorii de prudenţialitate ai asigurătorului în limitele legale. Compania este puternic expusă pe segmentul asigurărilor auto obligatorii, iar anul trecut a avut interdicţie timp de trei săptămâni să mai vândă astfel de poliţe din cauza problemelor cu procesul de plată a daunelor.

Această majorare a capitalului social al asigurătorului este a noua operaţiune executată de când Euroins Insurance Group (EIG) a preluat subsidiara locală în 2007. Astfel, valoarea totală a investiţiilor în subsidiara din România se ridică la aproximativ 313 mil. lei (70 mil. lei), plasând grupul financiar din Bulgaria în top cinci cei mai mari investitori pe piaţa românească a asigurărilor.

Euroins a fost înfiinţată în anul 1994 sub denumirea Asitrans şi practică numai asigurări generale. Anul trecut, subsidiara locală a grupului bulgar a înregistrat subscrieri de 505 milioane de lei, cu 14% peste nivelul înregistrat în anul precedent, evoluţie care a plasat asigurătorul în primele zece companii de asigurare după volumul subscrierilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO