Bănci și Asigurări

Bundesbank avertizează cu privire la inegalitatea în creştere din Germania

Bundesbank avertizează cu privire la inegalitatea în...

Autor: CătăIina Apostoiu

22.03.2016, 13:23 327

Banca centrală a Germaniei avertizează în cadrul unui nou raport că cei bogaţi au cel mai mult de câştigat de pe urma nivelului scăzut al ratelor dobânzii şi accesului facil la cash, relatează Deutsche Welle.

“Avuţia netă continuă să fie distribuită inegal în Germania, afirmă Tobias Schmidt, care a coordonat studiul.

În Germania, avuţia netă medie a gospodăriilor a crescut la 214.000 de euro în 2014, comparativ cu 195.000 de euro în 2010. Studiul Bundesbank indică faptul că politicile urmate de Banca Centrală Europeană au reprezentat unul din factorii aflaţi în spatele acestei creşteri. Banii ieftini furnizaţi din rezervele băncii centrale au impulsionat piaţa de acţiuni, iar ratele scăzute ale dobânzii au împins în sus preţurile locuinţelor.

Potrivit lui Schmidt, cercetătorii au descoperit “o legătură strânsă între deţinerea de proprietăţi şi avuţie”, deşi aceştia nu pot spune cu siguranţă “dacă cei bogaţi cumpără mai multe proprietăţi sau proprietatea îi face pe cei bogaţi şi mai bogaţi”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO