Bănci și Asigurări

Burduja îl readuce în piaţă pe fostul şef al trezoreriei BCR Eugen Cîrstea ca vicepreşedinte la BRCI

Marinel Burduja conduce Banca Română de Credite şi Investiţii. Foto Victor Ciupuliga

Marinel Burduja conduce Banca Română de Credite şi Investiţii. Foto Victor Ciupuliga

Autor: Razvan Voican

14.04.2014, 00:00 2120

Eugen Cîrstea, fost director executiv al direcţiei pieţe financiare din BCR până în toamna lui 2012, urmează să revină în sistem pe poziţia de director general adjunct al Băncii Române de Credite şi Investiţii (BRCI) conduse de Marinel Burduja.

După ce va obţine aprobarea BNR, Cîrstea va prelua postul lăsat liber de Dorin Badea, care a hotărât să se retragă din conducerea BRCI la sfârşitul lunii martie. Eugen Cîrstea a fost unul dintre primii directori schimbaţi de Sergiu Manea, devenit în primăvara lui 2012 vicepreşedinte executiv al BCR responsabil cu trezoreria şi pieţele de capital.

Cîrstea fusese unul dintre bancherii tineri susţinuţi de fostul preşedinte executiv al BCR Nicolae Dănilă, dar a fost menţinut la conducerea trezoreriei de austriecii de la Erste o bună bucată de vreme după privatizare. Alături de el aşteaptă aprobarea BNR şi Doru Petruţi, fost director pe risc la RBS, care urmează să ocupe un alt post de director general adjunct la BRCI.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO