Bănci și Asigurări

Bursa de la Atena s-a prăbuşit la minimul ultimilor 25 de ani. Marile bănci, prezente în România, au căzut şi cu 27%

Bursa de la Atena s-a prăbuşit la minimul ultimilor 25...

Autor: Marius Oncu

08.02.2016, 15:59 5610

Declinul mai puternic al pieţei elene, într-o zi în care şi marile burse europene au scăzut cu 2-3%, a fost amplificat de incertitudinile privind o evaluare a programului financiar, derulată de către creditorii internaţionali ai guvernului de la Atena, transmite Reuters.

Cel mai mare declin dintre cele mari patru bănci a fost înregistrat de Eurobank, pe minus cu 27%, în timp ce National Bank of Greece a coborât cu 25%, Piraeus Bank cu 20%, iar Alpha Bank cu 15%.

Eurobank controlează în România Bancpost, NBG este prezentă prin Banca Românească, iar Piraeus Bank şi Alpha Bank au operaţiuni sub brand propriu.

Sectorul bancar elen a fost recapitalizat în urmă cu numai trei luni, când a primit fonduri de 14 miliarde de euro, cu scopul de a stabiliza economia.

Prima rundă de discuţii dintre creditorii externi şi guvernul de la Atena, parte a primei evaluări din cadrul celui de-al treilea program de ajutor pentru sstatul elen, s-a încheiat fără un acord, iar negocierile s-ar putea prelungi până în martie şi chiar după, potrivit cotidianului elen Kathimerini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO