Bănci și Asigurări

Business internaţional: două bănci mari marchează prima tranzacţie internaţională utilizând tehnologia blockchain

Business internaţional: două bănci mari marchează...

Autor: Mediafax

25.10.2016, 00:00 380
Commonwealth Bank din Australia şi Wells Fargo, din Statele Unite ale Americii, au anunţat luni prima tranzacţie internaţională care a utilizat aplicaţia blockchain, transportând, astfel, o încărcătură de bumbac din SUA în China, potrivit Reuters. Tehnologia blockchain este un sistem care procesează tranzacţii cu ajutorul reţelelor web, reducând costurile şi riscul de fraudă. Brighann Cotton Marketing, companie de comerţ cu bumbac din Australia, a cumpărat marfă de la divizia Brighann Cotton din Texas, conform unei declaraţii comune a celor două părţi. Afacerea care a utilizat tehnologia blockchain, pentru 88 de pachete de bumbac, este estimată la 35.000 de dolari, au declarat reprezentanţii Commonwealth Bank pentru Reuters. Tranzacţia nu este prima care implică o bază de date descentralizată. Aceasta este folosită încă din 2009 pentru moneda bitcoin, dar este un pas important pentru industria bancară tradiţională care, la început, a evitat această tehnologie, în mare parte din cauza faptului că banii pot fi detectaţi mai greu de către agenţiile oficiale de supraveghere. 

Industria bancară, condusă de un consorţiu format din 70 dintre cele mai mari instituţii financiare denumit R3, a căutat metode pentru a beneficia de viteza, precizia şi eficienţa garantate de tehnologia blockchain. Lipsa oamenilor implicaţi în procesul de tranzacţie facilitează schimbul peste graniţe, care este de obicei întârziat de dublarea procesului de plată şi de diferenţele orare.Tranzacţia de bumbac implică plata în momentul în care marfa ajunge într-o anumită locaţie geografică. Transportul este, în prezent, între Singapore şi Hong Kong şi trebuie să ajungă la destinaţie la începutul lunii noiembrie, susţin reprezentanţii Commonwealth Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO