CA al Băncii Transilvania a aprobat majorarea capitalului social cu 11,22 milioane de euro

28 aug 2014 Autor: Marius Oncu

Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania (TLV) a aprobat, joi, majorarea capitalului social al băncii cu suma de 49,44 milioane de lei (11,22 milioane de euro) prin conversia în acţiuni a unor obligaţiuni emise de instituţia de credit, la cererea deţinătorilor acestora.

Capitalul social al băncii va creşte de la 2,559 miliarde de lei la 2,608 miliarde de lei (591,9 milioane de euro) prin emiterea unui număr de 49,44 milioane de acţiuni cu valoare nominală de 1 leu/acţiune, potrivit unui anunţ transmis de Banca Transilvania Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Preţul de conversie, conform prospectului de conversie, este de 1,7862 lei/acţiunie, având în considerare un curs de 4,4 lei/euro, notează banca.

Acţiunile Banca Transilvania au închis şedinţa de joi în scădere cu 0,6%, la 1,7590 lei. La acest preţ, instituţia de credit are o capitalizare de 4,5 miliarde de lei (1,02 miliarde de euro).

Banca a atras în luna mai a anului trecut 30 milioane de euro prin vânzarea de obligaţiuni pe şapte ani convertibile în acţiuni, exact cât şi-a propus, cele mai mari subscrieri fiind realizate de principalii acţionari, BERD şi International Finance Corporation, divizie a Grupului Băncii Mondiale.

Cel mai mare acţionar al Băncii Transilvania este Banca pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, cu o participaţie de 14,6%. Printre acţionarii semnificativi se regăsesc preşedintele Consiliului de Administraţie al băncii, Horia Ciorcilă (5,1%), şi International Finance Corporation, divizie a Grupului Băncii Mondiale.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.08.2014

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
BANCA TRANSILVANIA
, CAPITAL
, OBLIGAŢIUNI
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide