Bănci și Asigurări

Capitalul BCIC la 160 miliarde de lei

09.06.2000, 00:00 116



Banca de Credit Industrial si Comercial (BCIC) isi va majora capitalul social cu 60 de miliarde de lei, Adunarea Generala a Actionarilor urmand sa aprobe aceasta operatiune pe 19 iunie.

In plus, AGA va aproba si schimbarea numelui bancii din BCIC in Finansbank Romania, aceasta dupa ce la inceputul lunii februarie FIBA Group Istanbul a achizitionat pachetul majoritar de actiuni.

"BCIC se afla in prezent in momentul in care, avand deja definit planul de dezvoltare si infrastructura necesara si beneficiind de accesul largit la pietele internationale prin filialele Finansbank poate surpinde piata bancara romaneasca cu o expansiune rapida, in ciuda crizei traversate de aceasta in prezent", se arata intr-un comunicat al bancii.

BCIC avea la sfarsitul anului trecut avea active de 75,6 milioane de dolari si un capital propriu de 9,3 milioane de dolari.

FIBA Group Istanbul este activ pe piata romaneasca din 1998 prin intermediul Finans Leasing si Finans Invest Romania, iar preluarea BCIC a facut parte din programul de dezvoltare internationala. Grupul a avut anul trecut active totale de 5,5 miliarde de dolari, iar capitalul propriu s-a cifrat la aproape 750 milioane de dolari. In prezent, Finansbank are 105 filiale in Turcia si reprezentante in Elvetia, Olanda, Franta, Germania si Rusia.

Grupul turcesc este si proprietarul lantului de supermarketuri GIMA, care a realizat in 1999 o cifra de afaceri de peste 190 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO