Bănci și Asigurări

Care sunt prognozele analiştilor privind creşterea economică a României în 2014

Care sunt prognozele analiştilor privind creşterea...

Autor: Claudia Medrega

12.10.2014, 00:08 810

Instituţiile financiare internaţionale, care au avut în anii de criză de cele mai multe ori prognoze mai pesimiste privind creşterea PIB, au ajuns acum să privească mai optimist evoluţia economiei României comparativ cu analiştii de pe piaţa locală. 
 

Fondul Monetar Internaţional (FMI) consideră că România ar putea înregistra în acest an o creştere economică de 2,4%, în timp ce analiştii locali au diminuat estimările de la 3% spre 2%, sau chiar sub acest nivel, odată cu revenirea economiei în „recesiune tehnică“.

Majoritatea bancherilor locali au anticipat pentru a doua jumătate a anului o încetinire a economiei din cauza efectului de bază indus de agricultură, care a performat foarte bine anul trecut. Rămâne de văzut dacă Guvernul va da drumul la cheltuieli înainte de alegerile prezidenţiale pentru a da un impuls economiei.

Cea mai pesimistă prognoză privind creşterea PIB în 2014 vine de la ING Bank, care a ajustat estimarea de la 2,9% la 1,8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO