Bănci și Asigurări

Carlo Vivaldi, UniCredit: Proiectele de investiţii din sectorul public românesc nu merg aşa cum ne-am dori

Carlo Vivaldi, UniCredit: Proiectele de investiţii din...

Autor: Departamentul Economic

13.03.2016, 15:19 191

„UniCredit nu duce lipsă de proiecte în România care au nevoie de finanţare, dar ideea este să le selectăm pe cele potrivite“, a spus el.

Pe de altă parte, la nivel de corporate, piaţa din România este extrem de competitivă, toate băncile luptându-se pentru aceiaşi clienţi.

„Este adevărat că toate băncile au exces de lichiditate. Dar pe zona de corporate noi credem că avem o experienţă şi relaţii mai bune cu clienţii, avem contacte bune în regiune, iar calitatea activelor este mai bună“, a spus el.

UniCredit a înregistrat anul trecut o creştere a soldului creditelor de 4,8%, cu o creştere de 7,3% pe corporate şi o scădere de 1,4% pe retail.

Potrivit lui Vivaldi, sectorul bancar românesc are încă o problemă cu creditele neperformante, fiind extrem de important să existe un cadru adecvat pentru vânzarea acestora.

”Legislaţia trebuie să permită reducerea timpului de intrare în posesie a activelor preluate în contul garanţiilor, contractele de credit să fie uniforme, standardizate, astfel încât procesul de vânzare să fie mai simplu. Până în momentul în care nivelul NPL-urilor nu va fi acolo unde ne dorim, vom continua să vindem pachete”, a mai spus reprezentantul bancii.

La finalul anului trecut UniCredit a vândut un pachet de credite neperformante pe România de 340 mil. euro, la un preţ de 28 mil. euro, către grupul polonez Kredyt Inkaso.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO