Bănci și Asigurări

​Carpatica “a invitat” Nextebank să participe la capitalizarea băncii

​Carpatica “a invitat” Nextebank să participe la...

Autor: Liviu Popescu

04.01.2016, 16:03 1842

Directoratul Băncii Comerciale Carpatica (BCC) a transmis către Nextebank o invitaţie de a subscrise acţiunile BCC rămase nesubscrise ca urmare a exercitării dreptului de preferinţă, se arată într-un comunicat publicat astăzi pe site-ul Bursei De Valori.

În ultima zi din 2015, directoratul BCC a primit de la Nextebank o ofertă neangajantă şi condiţionată prin care Nextebank îşi exprimă interesul neangajat de a subscrie acţiuni emise de BCC cu unele condiţii. Astfel Nextebank trebuie să realizeze procesul de due diligence asupra BCC pentru perioada 31 mai 2014-31 decembrie 2015, urmând ca procedurile de due diligence să fie finalizate până la data de 22 ianuarie 2016, sub condiţia ca informaţiile solicitate să fie disponibilizate în timp util. O altă condiţie este acordarea unei exclusivităţI în favoarea Nextebank până la data de 26 ianuarie 2016, în sensul în care BCC nu va înteprinde măsuri active de identificare a altor investitori.

“Până la expirarea perioadei de exclusivitate, BCC îşi va desfăşura activitatea în cursul normal al acesteia, consistent cu practica din ultimele 12 luni şi se va abţine de la orice acţiune care ar putea afecta negativ în mod semnificati valoarea BCC”, este cea de-a treia condiţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO