Bănci și Asigurări

Carpatica Asig a vândut 261.000 de poliţe în ianuarie la o primă medie de 340 lei/poliţă

Carpatica Asig a vândut 261.000 de poliţe în ianuarie...

Autor: Anelis Baciu

23.02.2016, 00:00 152

Carpatica Asig, companie aflată în procedură de rezoluţie sub administrarea Fondului de Garantare a Asiguraţilor a vândut în ianuarie 260.900 de poliţe, în creştere cu peste 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Asigurătorul a subscris prime de 89 mil. lei în ianuarie, ceea ce înseamnă că pentru fiecare poliţă vândută asigurătorul a încasat circa 340 de lei.

Pe de altă parte, despăgubirile plătite au crescut într-un ritm mai încet, cu 20%, şi s-au situat la 42 mil. lei. Carpatica Asig se află sub atenta supraveghere a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) din luna aprilie 2014, când a fost pusă în redresare financiară.

Compania a eşuat să atragă un investitor în acţionariat în termenul dat de ASF, de aceea a intrat în rezoluţie la începutul acestui an. Potrivit surselor din piaţă, acţionarul companiei, omul de afaceri Ilie Carabulea, se află în discuţii cu International Insurance Consortium din Olanda. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO