Bănci și Asigurări

Carpatica încearcă o nouă fuziune cu Nextebank

Carpatica încearcă o nouă fuziune cu Nextebank

Autor: Ciprian Botea

18.05.2015, 00:06 1356
O primă încercare de asociere a eşuat anul trecut.
 
Acţionarii Carpatica, un jucător de talie medie din sistemul bancar, sunt chemaţi pe 18 iunie la adunarea generală a acţionarilor (AGA) pentru a aproba un proiect de fuziune al băncii din Sibiu cu Nextebank, instituţia de credit deţinută de fondul de investiţii Axxess Capital.
 
O primă încercare în acest sens a eşuat anul trecut după ce acţionarii Carpatica au respins planul de fuziune în luna decembrie.
 
Directoratul băncii estimează costul aferent procesului de fuziune (due dilligence şi pregătirea proiectului) la 275.000 de euro. Bugetul pentru fuziune trebuie aprobat, de asemenea, de adunarea generală a acţionarilor.
 
Carpatica a convocat AGA pe 18 iunie şi pentru aprobarea diminuării capitalului cu 204 milioane de lei pentru acoperirea pierderilor din anii precedenţi. O primă propunere de diminuare a capitalului social fusese respinsă de acţionari în adunarea generală de la finalul lunii aprilie. Ulterior reducerii capitalului social, acţionarii trebuie să participe la o majorare de capital de 110 mil. lei, banii fiind necesari pentru menţinerea solvabilităţii băncii în limitele legale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO