Bănci și Asigurări

Cât au câştigat preşedinţii băncilor de stat, CEC şi Eximbank în 2016: de la 23.000 euro la 20.500 euro

Cât au câştigat preşedinţii băncilor de stat, CEC...

Autor: Adelina Mihai

31.07.2017, 00:06 1495

Radu Graţian Gheţea (CEC Bank), Traian Halalai (EximBank) şi Mişu Negriţoiu (Autoritatea de Supraveghere Financiară) au încasat anul trecut venituri salariale lunare cuprinse între 15.700 şi 23.000 de euro din funcţiile de bază pe care le au în cadrul instituţiilor de stat pe care le conduc sau le-au condus, arată datele din declaraţiile de avere.

Astfel, Radu Graţian Gheţea a primit anul trecut venituri echivalente a 23.000 de euro net pe lună din funcţia de preşedinte-director general al băncii de stat CEC Bank, fiind astfel unul dintre cel mai bine plătiţi salariaţi din economie. Pe lângă veniturile obţinute de la CEC Bank, el a mai încasat câte aproximativ 2.500 de euro net pe lună din funcţiile pe care le deţine la Biroul de Credit (unde este membru în Consiliul de Administraţie), la Transfond (ca vice­preşedinte al Consiliului de Administraţie) şi la Universitatea Româno-Americană (unde este profesor). CEC Bank s-a aflat anul trecut pe poziţia a şasea în topul băncilor locale după active (în valoare totală de 28,2 mld. lei), cu o cotă de piaţă de 7,2%. Şi Traian Halalai a obţinut anul trecut din funcţia de preşedinte executiv al băncii de stat EximBank venituri în valoare netă de aproximativ 20.500 de euro pe lună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO