Bănci și Asigurări

Cât contează poliţele RCA pentru brokerii de asigurări: de la 14% la peste 90% din afaceri

Cât contează poliţele RCA pentru brokerii de...

Autor: Anelis Baciu

13.01.2016, 00:05 895
Poliţele auto obligatorii (RCA), prin­cipala sursă de venituri pentru piaţa lo­cală de asigurări, generează în me­die apro­ximativ jumătate din afa­ce­rile bro­kerilor de asigurări, însă în unele situaţii RCA-ul ajunge să fie „stâlpul“ de bază al com­paniei şi să re­pre­zin­te mai bine de 90% din afa­ceri, arată cal­culele ZF pe ba­za da­te­lor Auto­rităţii de Su­pra­ve­ghere Fi­nanciară (ASF).
 
Daw Management, com­panie care a inter­me­diat asigurări în valoare de 137 mil. lei în perioada ianuarie-septembrie 2015, este brokerul cel mai mai de­pendent de vân­zările RCA, din mo­ment ce 93% din afacerile to­tale, echi­valentul a 127 mil. lei, vin din poliţele auto obli­ga­torii. Interesul Daw Ma­nage­ment pen­tru poli­ţe­le RCA este re­mar­cat şi pe site-ul pro­priu unde cen­tral este pro­mo­vată o apli­caţie care promite că „în câteva mi­nute“ găseşte cel mai ief­tin RCA. O ast­fel de stra­tegie de pro­mo­vare a celor mai ief­ti­ne po­liţe se contrazice practic cu rolul de consultant fi­nan­ciar cu care brokerii vor să se identifice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO