ZF 24

Cât costă să ţii banii la bancă: Topul comisioanelor de administrare a contului curent

Cât costă să ţii banii la bancă: Topul comisioanelor...

Autor: Anelis Baciu

13.05.2013, 22:38 8647

Numai două dintre cele mai mari 20 de bănci locale, respectiv Banca Tran­silvania şi Citi (care tocmai iese de pe piaţa de retail), au comision zero pentru administrarea contului curent, în timp ce restul au tarife cuprinse între 1 leu şi 7,5 lei pe lună, potrivit datelor de pe site-urile instituţiilor de credit.

Cel mai mare comision de administrare a contului curent este perceput de UniCredit Ţiriac, care îşi taxează clienţii cu 7,5 lei/lună.

UniCredit are însă în ofertă un pachet ce conţine cont curent şi card de debit, a cărui administrare costă 20 de lei/an (circa 1,7 lei/lună), încercând astfel să convingă clienţii să aleagă un pachet în locul unui cont simplu. BCR, BRD şi Bancpost se află de asemenea în topul băncilor cu cele mai mari comisioane de cont curent, de 4,5 lei/lună în cazul BCR şi 3,5 lei/lună în cazul celorlalte două.

La polul opus, Volksbank şi RBS sunt instituţiile de credit care percep cel mai redus comision din piaţă, de un leu lunar.

De asemenea, Intesa San­paolo, Garanti Bank, ING Bank şi Italo-Romena taxează gestionarea contului curent cu 1,25 până la 2 lei/lună.

 

Tabelul integral si mai multe informatii despre comisioanele bancare pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO