Peste 40% din poliţele Astra erau RCA, ceea ce înseamnă că preţul va decide unde merg clienţii

Către ce companii de asigurări se va distribui portofoliul de poliţe al Astra?

16 sep 2015 Autor: Anelis Baciu

Businessul Astra Asigurări, companie care a ajuns în faliment, se va disputa între asigurătorii cu cele mai mici tarife pentru poliţele auto obligatorii (RCA) din moment ce peste 40% din poliţele emise de Astra erau RCA, susţin specialiştii din piaţă. Astra avea o cotă de piaţă de aproape 10%, ceea ce înseam­nă că subscrieri anuale de circa 800 mil. lei sunt puse la bătaie.

„În principiu, asiguraţii Astra sunt persoane care cumpărau poliţe după criteriul tarifului cel mai scăzut, clienţi RCA şi statul. În aceste condiţii, cel mai probabil, portofoliul Astra se va distribui către asigurătorii cu tariful cel mai mic“, a explicat Victor Şraer, directorul general al Otto Broker.

Aproximativ 40% din poliţele în vigoare ale Astra, echivalentul a circa 881.000 de contracte, sunt pe segmentul asigurărilor auto obligatorii (RCA), potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), adică un român din patru are asigurare RCA la compania falimentară.

Carpatica Asig, City Insurance, Euroins erau principalii competitori ai Astra în piaţa de RCA, cei trei asigurători afişând şi în prezent cele mai mici tarife pentru asigurarea auto obligatorie.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.09.2015

 
Cuvinte cheie:
Astra
, polite
, asigurari
, companii
, portofoliu
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide