Bănci și Asigurări

Ce arată lista firmelor prezentate de procurori: companii fără bilanţuri depuse la Finanţe sau cu afaceri zero au luat credite din sucursale-fanion

Ce arată lista firmelor prezentate de procurori: companii fără bilanţuri depuse la Finanţe sau cu afaceri zero au luat credite din sucursale-fanion
17.12.2012, 00:07 1935

Cine este Vasile Creştin

Vasile Creştin este un om de afaceri controversat, care alături de fratele său Dumitru Creştin, a fost implicat în mai mul­te scandaluri financiare, potrivit infor­maţiilor prezentate în presă de-a lungul timpului. Astfel, informaţiile dis­ponibile arată că fraţii Creştin au fost implicaţi în urmă cu mai mulţi ani într-o afacere cu combusibil în asociere cu Corneliu Păltânea, la acel moment şef al SRI Prahova.

Numele fraţilor Creştin a fost asociat şi cu privatizări controversate precum cea a Protan sau cea a producătorului de conserve din carne Scandia. De altfel, oficialii Scandia declarau la sfârşitul anului trecut pentru ZF că familia Creştin deţine în continuare un pachet important de acţiuni în această companie.

În acest an presa tabloidă a scris că Vasile Creştin Jr., fiul omului de afaceri Vasile Creştin, se afla în Bucureşti la volanul unui autoturism Lamborghini Gallardo în valoare de 350.000 de euro.

Cine este Marius Locic

Numele lui Marius Locic a fost legat în ultimii ani de mai multe scandaluri de corupţie, el fiind şi condamnat la 4 ani de detenţie pentru cumpărare de influenţă într-un proces în care şi senatorul PSD Cătălin Voicu a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare.

Cu mai multe investiţii în domeniul imo­biliar, Marius Locic a ieşit în evi­den­ţă şi ca unul dintre partenerii de afa­ceri ai lui George Becali, potrivit infor­ma­ţiilor publicate în presă.

Anul trecut, în timp ce ancheta în dosarul "Voicu" era în curs, firma Locic Residential, una dintre companiile omului de afaceri, a intrat în insolvenţă. Compania accesase în 2008 un credit în valoare de peste 10 milioane de euro. Compania a garantat împrumutul cu trei parcele de teren cu o suprafaţă de peste 3.500 mp în nordul Capitalei.

Controversatul om de afaceri a intrat în lumina reflectoarelor şi după ce două autoturisme ale sale, un Rolls-Royce şi un Bentley, evaluate fiecare la câteva sute de mii de euro, au ajuns să fie recuperate de firmele de leasing.

În 2007, moment în care piaţa imobiliară se afla în creştere puternică, Marius Locic anunţa că va investi 120 milioane de euro în acest sector.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO