Bănci și Asigurări

Ce chilipiruri se mai găsesc la licitaţiile de locuinţe recuperate de bănci

Ce chilipiruri se mai găsesc la licitaţiile de locuinţe recuperate de bănci

Autor: Ciprian Botea

24.10.2010, 23:57 130

Raiffeisen Bank, o bancă de top zece cu acţionariat austriac,încearcă să vândă până la sfârşitul lui noiembrie peste 90 de caseşi terenuri recuperate de la clienţii care nu şi-au mai achitatratele la credite, printre acestea numărându-se şi un apartament cutrei camere pe Şoseaua Olteniţei din Capitală la un preţ de 233.000de lei (54.000 de euro), potrivit datelor de pe site-ulbăncii.

Conform anunţurilor de pe site-urile de specialitate, preţul unuiapartament cu trei camere în zonă trece de 80.000 de euro. Băncileau mii de anunţuri cu licitaţii organizate până la sfârşitul luinoiembrie, numărul acestora înregistrând o creştere exponenţială înultima perioadă în condiţiile în care multe licitaţii suntrostogolite de la o lună la alta pentru că executorii găsesecfoarte greu cumpărători. Doar Banca Transilvania are de vânzareaproape 340 de proprietăţi, în timp ce BRD încearcă să vândă peste230 de case, terenuri, spaţii comerciale şi industriale. Totodată,BCR organizează peste 90 de licitaţii pentru vânzarea de bunuriexecutate silit până la sfârşitul lunii viitoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO