Bănci și Asigurări

Ce obiective are al treilea jucător din asigurări pentru 2016. Groupama vrea să crească în paşi mărunţi profitabilitatea: după 5 mil. euro anul trecut, în 2016 vrea un profit de 6 mil. euro

François Coste, director general al Groupama. Fotograf: Răzvan Lupică

François Coste, director general al Groupama. Fotograf: Răzvan Lupică

Autor: Anelis Baciu

19.04.2016, 00:03 879

Groupama, companie de asigurări de talie mare deţinută de grupul francez cu acelaşi nume, a obţinut anul trecut un profit de 23 mil. lei (echivalentul a 5 mil. euro), în creştere cu peste 60% faţă de 2014.

Compania şi-a depăşit astfel tinţa de profit pe anul trecut care viza un avans de 50%. Pentru acest an, asigurătorul şi-a pro­pus o creştere mai mică şi mizează pe un rezultat pozitiv de 6 mil. euro.

„Vrem un profit de 6 mil. euro în acest an. Profitabilitatea este importantă, vrem să creştem un business profitabil şi sănătos“, a afirmat François Coste, director general al Groupama.

Francezii sunt atenţi la cum îşi dezvoltă afacerile din piaţa locală, având în vedere că până acum un an a trebuit să vină cu bani de acasă pentru a acoperi pierderile. Trecerea pe profit s-a produs abia în 2014, deşi Groupama a intrat pe piaţă în 2009 prin fuziunea BT Asigurări cu Asiban, com­panii pe care le cumpăraseră în 2007 şi 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO