Ce se întâmplă cu lichiditatea, unde se duce? Băncile au ţinut la BNR 4,75 mld. lei în fiecare zi lucrătoare din august, cel mai scăzut nivel din 2017

14 sep 2017 Autor: Claudia Medrega

Băncile au depus la Banca Naţională prin facilitatea de depozit pe o zi 4,75 mld. lei (peste 1 mld. euro) în fiecare zi lucrătoare din luna august, în scădere cu aproximativ 2,3% faţă de nivelul din iulie, însă cu 9,7% peste valoarea din august 2016, reiese din datele băncii centrale.

În mod uzual, august este o lună în care băncile depun mai puţini bani la BNR.

Bancherii şi-au ţinut banii la Banca Centrală cu o dobândă de doar 0,25%/an.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.09.2017

 
Cuvinte cheie:
scadere
, august
, banci
, bnr
, lichiditate
, continuare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide