Ce spun analiştii despre creditarea corporate: Finanţarea companiilor este sub semnul întrebării şi în 2016: unii analişti spun că revenirea creditării se amână, alţii că este posibil să crească

6 ian 2016 Autor: Liviu Popescu

Creditarea companiilor, care în ulti­ma perioadă a crescut timid comparativ cu avân­tul finanţării pe partea de retail, ar pu­tea să continue în 2016 avansul în acelaşi ritm, adică revenirea să se amâne din cauza uti­li­zării slabe a mijloacelor de producţie exis­tente în economie, consideră analiştii ches­tionaţi de ZF. Însă sunt şi voci optimiste care consideră că dobânzile mici şi încre­de­rea firmelor în economie vor contribui la dez­gheţarea acestei componente de creditare.
 
„Revenirea creditării companiilor este încă amânată de subutilizarea capacităţilor existente de producţie per ansamblul indus­triei“, a explicat pentru ZF Ciprian Dascălu, economistul-şef al ING Bank.
 
Soldul finanţărilor în lei şi în valută acordate companiilor a crescut uşor la finele lunii noiembrie la 111 mld. lei, cu 1,9% peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut. Comparativ cu nivelul de la sfârşitul anului 2014, finanţarea corporate a crescut anul trecut cu doar 2 mld. lei.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.01.2016

 
Cuvinte cheie:
creditare
, companii
, crestere
, finantare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide