Bănci și Asigurări

Ce variante are BCR pentru NPL-urile de 3,6 miliarde de euro

Ce variante are BCR pentru NPL-urile de 3,6 miliarde de euro

Autor: Anelis Baciu

16.09.2015, 00:05 451
BCR, cea mai mare bancă locală după active, are două variante pentru pachetul de credite neperformante de 3,6 mld. euro (2,7 mld. euro plus dobânzi neachitate şi penalităţi) şi anume scoaterea la vânzare pe bucăţi sau administrarea internă, după ce încercarea de vânzare integrală a pachetului de NPL-uri cu nume de cod Neptun a eşuat.
 
Reprezentanţii BCR nu au dorit să comenteze pe marginea pachetului Neptun şi afirmă că banca va continua eforturile de rezolvare accelerată a portofoliului istoric de credite neperformante.
 
„Nu a existat niciun anunţ oficial din partea BCR referitor la o asemenea tranzacţie cu NPL-uri. În general, nu putem comenta despre discuţii pe care le-am avut sau le avem cu potenţiali parteneri de afaceri. Poziţia noastră oficială este aceeaşi pe care am comunicat-o anterior: continuăm eforturile de rezolvare accelerată a portofoliului istoric de credite neperformante“, au declarat pentru ZF reprezentanţii BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO