Bănci și Asigurări

Ce vor francezii de la Soc-Gen de la banca din România în 2017: BRD mizează pe „îmbunătăţirea semnificativă“ a profitului şi creşterea venitului net bancar cu 4%

BRD şi-a majorat profitul net cu 63% faţă de nivelul din 2015, la 728,3 mil. lei.

Autor: Claudia Medrega

22.03.2017, 00:06 858

BRD-SocGen, a treia bancă de pe piaţa locală, mizează în acest an pe creşterea venitului net bancar cu 4% şi urmăreşte „îmbunătăţirea semnificativă“ a profitului după ce în 2016 a obţinut un câştig net de 728,3 mil. lei, cel mai bun rezultat anual de după 2009.

Venitul net bancar al BRD-SocGen urmează să crească în acest an cu 4% comparativ cu încasările obţinute în 2016, excluzând câştiguri din tran­zac­ţia Visa, după ce anul trecut încasările au făcut un salt de 6,5%, până la 2,6 mld. lei.

Ascensiunea câştigului băncii româneşti cu capital francez va fi influenţată în acest an de creşterea volumului creditării, în special pentru companii, precum şi de avansul marjei de dobândă şi a majorării încasărilor din comisioane.

„Într-un mediu puternic competitiv, care pune presiune pe preţuri, banca se va baza în special pe creşterea volumelor, precum şi pe oportunităţi alternative de creştere, în scopul îmbunătăţirii veniturilor. Marja netă din dobândă este estimată să crească între 3% şi 4%, datorită creşterii volumului de credite şi efectelor pozitive de structură. Veniturile din comisioane vor beneficia de lărgirea bazei de clienţi, de creşterea vânzărilor încrucişate şi de contribuţia sporită a activităţilor ce se conturează ca noi motoare de creştere (administrare active, asigurări) şi de lansarea de noi produse“, se arată în proiectul de buget pentru acest an care urmează să fie discutat de acţionarii BRD la AGA din aprilie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO