Bănci și Asigurări

Cea mai mare companie de asigurări şi cea mai mare bancă din Italia sunt conduse de francezi

Cea mai mare companie de asigurări şi cea mai mare...

Autor: Claudia Medrega, Sorin Pâslaru

05.07.2016, 00:04 466
UniCredit, cea mai mare bancă italiană după active şi liderul pieţei din Europa Centrală şi de Est, va fi condusă din 12 iulie de francezul Jean Pierre Mustier, în timp ce la conducerea Generali, cea mai mare companie de asigurări din Italia şi unul dintre cei mai mari asigurători europeni, se află din primăvară francezul Philippe Donnet.

Jean Pierre Mustier, 55 de ani, îl înlocuieşte pe Federico Ghizzoni, 60 de ani, care a demisionat la sfârşitul lunii mai de la conducerea UniCredit, după ce a lucrat mai bine de trei decenii în cadrul băncii italiene, unul dintre cele mai puternice conglomerate bancare europene, prezent şi pe piaţa românească. Mustier şi-a început carieră la Société Générale în 1987, iar în 2011 s-a alăturat grupului UniCredit, unde a ocupat poziţia de director adjunct şi şef al diviziei corporate & investment Banking. În 2014 el a plecat de la UniCredit la compania Tikehau Capital. Mustier, care are misiunea dificilă de a restructura cea mai mare bancă italiană, trebuie să ia măsuri pentru a rezolva problema creditelor neperformante, una dintre cele mai mari probleme cu care se luptă UniCredit.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO