Bănci și Asigurări

Cea mai mare daună plătită pe o poliţă RCA: 2 milioane de euro

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Anelis Baciu

11.03.2013, 00:07 5937

Cea mai mare despăgubire achitată anul trecut în contul unei poliţe de răspundere civilă auto (RCA) s-a ridicat la aproape 2 mil. euro, iar aproape fiecare asigurător de talie mare a ajuns să aibă la activ plăţi de sute de mii de euro, potrivit datelor transmise de companii la solicitarea ZF.

Dauna de 2 mil. euro a fost achitată de compania Astra, cel mai mare asigurător local, pentru un accident produs în străinătate. O despăgubire de circa un milion de euro a plătit şi Asirom, tot pentru un accident produs în străinătate, în timp ce Generali, Uniqa şi Allianz-Ţiriac au achitat despăgubiri între 250.000 şi 500.000 de euro. Cazurile în care asigurătorii plătesc despăgubiri de multe sute de mii sau chiar milioane de euro victimelor accidentelor de circulaţie s-au înmulţit în ultimii doi, trei ani pe măsură ce românii conştientizează că o simplă poliţă RCA, care poate să coste şi sub 100 de euro pe an, acoperă mai mult decât daunele materiale.

Valoarea daunelor pentru vătămări corporale şi daune mo­rale a fost de 247 mil. lei (56 mil. euro) în primele nouă luni din 2012, plus 43% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO