Cea mai mare daună plătită pe o poliţă RCA: 2 milioane de euro

11 mar 2013 Autor: Anelis Baciu

Cea mai mare despăgubire achitată anul trecut în contul unei poliţe de răspundere civilă auto (RCA) s-a ridicat la aproape 2 mil. euro, iar aproape fiecare asigurător de talie mare a ajuns să aibă la activ plăţi de sute de mii de euro, potrivit datelor transmise de companii la solicitarea ZF.

Dauna de 2 mil. euro a fost achitată de compania Astra, cel mai mare asigurător local, pentru un accident produs în străinătate. O despăgubire de circa un milion de euro a plătit şi Asirom, tot pentru un accident produs în străinătate, în timp ce Generali, Uniqa şi Allianz-Ţiriac au achitat despăgubiri între 250.000 şi 500.000 de euro. Cazurile în care asigurătorii plătesc despăgubiri de multe sute de mii sau chiar milioane de euro victimelor accidentelor de circulaţie s-au înmulţit în ultimii doi, trei ani pe măsură ce românii conştientizează că o simplă poliţă RCA, care poate să coste şi sub 100 de euro pe an, acoperă mai mult decât daunele materiale.

Valoarea daunelor pentru vătămări corporale şi daune mo­rale a fost de 247 mil. lei (56 mil. euro) în primele nouă luni din 2012, plus 43% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.03.2013

 
Cuvinte cheie:
asigurări
, daune
, accidente
, poliţă
, RCA
Vizualizari:
Printeaza
Momentan sunt 2 comentarii Comenteaza si tu
Comentarii (2):
to to - 11 martie 2013, 22:53

me me, esti pe langa subiect. Omniasig a fost nr 1 pentru scurt timp dupa fuziune. Mai exact in perioada 01.05.2012 - 31.10.2012. Pe intreg anul 2012 Astra a redevenit in frunte...chiar detasat.

me me - 11 martie 2013, 14:57

Anelis Baciu, cel mai mare asigurator local (in functie de ce criteriu?!) este Omniasig - cota de piata - 13% si valoarea primelor subscrise. Astra e pe doi.

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide