Bănci și Asigurări

Ceaţa din piaţa de asigurări nu se ridică nici în 2014: încă un an fără o direcţie clară

Ceaţa din piaţa de asigurări nu se ridică nici în...

Autor: Anelis Baciu

20.08.2014, 00:08 496
Şefii companiilor de asigurări se feresc să facă prognoze în ceea ce priveşte evoluţia pieţei până la finalul anului şi nu se arată convinşi că industria îşi va reveni în acest an, ceea ce înseamnă că şi 2014 va completa şirul anilor fără o traiectorie clară în asigurări. În plus, recesiunea tehnică în care a intrat economia ar putea amâna şi mai mult revenirea pieţei.
 
Principala preocupare a asigurătorilor a devenit în prezent dezvoltarea profitabilă a afacerilor în a doua ju-­mătate a acestui an, eficientizarea opera­ţiunilor, dar şi o abordare prudenţială a subscrierilor pe clasele auto. Companiile de asigurări par asftel hotărâte să stopeze sângerarea industriei şi să pună capăt pierderilor care se ţin lanţ timp de opt ani consecutivi.
 
Totuşi, şefii din asigurări nu se aşteaptă ca rezul­tatele pozitive la nivel de piaţă să apară începând din acest an.  Mihai Tecău, preşedintele Omniasig, a treia companie din piaţa asigurărilor generale cu afaceri de 881 milioane de lei anul trecut, spune că rezultatele la şase luni ale companiei pe care o conduce se încadrează în parametrii bugetaţi la începutul anului, dar nu înainteză o estimare pentru întreaga piaţă.
 
„Rezultatele sunt, în cea mai mare parte, în concordanţă cu estimările pentru 2014, iar ţinţa pentru sfârşitul anului rămâne menţinerea unei evoluţii profitabile. În ceea ce priveşte cea de-a doua parte a anului, ne dorim ca toată piaţa de asigurări să aibă o evoluţie sustenabilă”, a declarat Tecău.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO