Bănci și Asigurări

CEC Bank a ajuns la circa 180.000 de carduri contactless

CEC Bank a ajuns la circa 180.000 de carduri contactless

Autor: Liviu Popescu

04.08.2015, 00:00 461

CEC Bank, cel mai nou jucător pe nişa cardurilor contactless, are în portofoliu aproximativ 180.000 de astfel de carduri, care permit efectuarea de plăţi de mică valoare fără trecerea prin cititorul POS sau introducerea codului PIN.

CEC, a şasea banca din sistem după mărimea activelor, a intrat pe segmentul cardurilor contactless în toamna anului trecut, fiind astfel a opta bancă ce păşeşte în teritoriul cardurilor care permit tranzacţii rapide.

La nivel agregat, cele opt bănci (ING, BRD, Banca Transilvania, Credit Europe, Raiffeisen, Intesa Sanpaolo, BCR şi CEC) au aproximativ 2,2 milioane de carduri contactless şi o reţea de acceptare de circa 30.000 de terminale, dublu faţă de nivelul atins în februarie. CEC Bank, la fel ca şi Intesa, nu are însă terminale contactless.

„Banca este în curs de certificare în vederea instalării de POS-uri contactless”, au declarat reprezentanţii CEC Bank. BRD a fost prima instituţie de credit care a emis carduri contactless pe piaţa locală în 2010, pentru ca peste un an şi BCR să intre pe acest segment. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO