CEC Bank a vândut în 2015 peste 4.500 de finanţări Prima casă, adică 15% din totalul vânzărilor sistemului bancar pe acest segment

25 mar 2016 Autor: Liviu Popescu

Radu Gheţea, preşedintele executiv al CEC Bank

La nivelul CEC Bank, în anul 2015 ponderea creditelor în valută a fost nesemnificativă, sub 1%, raportat la creditele acordate în monedă naţională. Vom continua să susţinem această politică şi să structurăm ca atare gama de produse.

Volumul total al creditelor acordate prin programul guvernamental Prima casă de către CEC Bank a fost de 740 mil. lei. La nivelul sistemului bancar, în 2015 au fost acordate 30.000 de credite Prima casă în valoare de 2,5 mld. lei.

CEC Bank, singurul jucător de top zece al cărui acţionar este Ministerul Finanţelor, a acordat în anul 2015 aproximativ 4.500 de finanţări prin programul guvernamental Prima casă, cu o valoare cu­mulată de 740 mil. lei. Totodată, banca a acordat circa 1.000 de credite ipotecare standard la achiziţionarea împreună cu un credit prin card.

„La nivelul CEC Bank, în anul 2015 ponderea creditelor în valută a fost nesemnificativă, sub 1%, raportat la creditele acordate în monedă naţională. Vom continua să susţinem această politică şi să structurăm ca atare gama de produse“, a spus pentru ZF Radu Gheţea, preşedintele executiv al băncii.

În cursul anului 2015 au fost acordate aproximativ 30.000 de garanţii prin Prima casă, program guvernamental care a ţinut pe linia de plutire creditarea de retail şi piaţa imobiliară în timpul crizei, valoarea fiind de 2,6 mld. lei. Prin urmare, băncii de stat CEC Bank i-a revenit o felie de 15% din piaţa de credite Prima casă, o piaţă pe care în prezent activează 19 bănci din sistem.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.03.2016

 
Cuvinte cheie:
prima casa
, cec
, cec bank
, sistem bancar
, finantare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide