Bănci și Asigurări

CEC Bank majorează avansul la creditele imobiliare la 30%, atât în lei cât şi în valută

CEC Bank majorează avansul la creditele imobiliare la...

Autor: Liviu Popescu

05.05.2016, 16:15 5353

CEC Bank a anunţat că va majora de la 9 mai avansul de la 15% la 30% pentru creditele acordate pentru achiziţionarea şi construirea de imobile de cel mult 250.000 euro în echivalent lei, atât pentru creditele în lei, cât şi pentru cele în valută.

Acestea din urmă se vor acordă numai clienţilor care obţin venituri în valută creditului. De asemenea, având în vedere nivelul crescut al riscului în contextul Legii Darii în Plată, atât în cazul creditelor pentru cumpărare şi construire de imobile, cât şi în cazul creditelor de nevoi personale şi de refinanţare credite garantate cu ipoteca imobiliară, marjă de dobândă aplicabilă va creşte cu un punct procentual în cazul creditelor în lei, respectiv două puncte procentuale în cazul creditelor în valută. 

"Prin aceste modificări, CEC Bank îşi adaptează ofertă de creditare noului cadru legislativ, decizia băncii având că prioritate protejarea intereselor întregului portofoliu de clienţi. Cei peste 150 de ani de experienţă şi încrederea pe care ne-o acordă clienţii ne responsabilizeaza permanent şi ne îndeamnă să adoptăm o atitudine prudenţa, în condiţii de competitivitate, pentru a asigură calitatea portofoliului de credite şi o bună protecţie a deponenţilor băncii. Mai mult, rămânem în continuare deschişi dialogului cu clienţii noştri, pentru a identifică împreună cele mai potrivite soluţii de finanţare, perfect adaptate nevoilor acestora", a afrimat Radu Graţian Gheţea, preşedinte director general CEC Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO