Bănci și Asigurări

CEC vinde credite de consum cu dobândă fixă de 9,5% pe an la lei

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Ciprian Botea

06.08.2013, 09:00 1898

CEC Bank, singura bancă de top rămasă în portofoliul statului, vinde până la jumătate lunii octombrie credite de consum fără garanţii cu dobândă fixă de 9,5% pe an şi comision de administrare redus cu 50% pentru clienţii care îşi încasează veniturile într-un cont curent la CEC. Creditul are ataşată o poliţă de asigurare de viaţă şi şomaj plătită de bancă.

Clienţii trebuie să achite şi un comision de analiză a dosarului de credit de 250 de lei. Comisionul de administrare este de 0,3% pe lună, echivalentul unei marje de dobândă de 3,6%, în varianta standard şi de 0,15% pe lună pentru clienţii cu istoric.

Dobânda anuală efectivă ajunge la 14,8% pe an, ceea ce înseamnă o rată lunară de circa 240 de lei/lună la un credit de 15.000 de lei contractat pe 5 ani. Clientul plăteşte 20.600 de lei până la finalul contractului. Tot mai multe bănci au reluat în ultimele luni promoţiile la creditele de consum, văzute ca principalul mijloc de refacere a profiturilor, în condiţiile în care au şi cele mai mari marje de câştig.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.08.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO