Bănci și Asigurări

Cehii de la Akcenta, specializaţi în plăţi externe şi schimb valutar, vor tranzacţii de 25 mil. euro

Cehii de la Akcenta, specializaţi în plăţi externe...

Autor: Raluca Ghinea

28.05.2015, 00:00 990

Compania cehă Akcenta, specializată în plăţi externe şi tranzacţii de schimb valutar, şi-a lansat oficial operaţiunile pe piaţa românească, deşi a început activitatea în septembrie 2014, şi vizează să ajungă în acest an la 220 de clienţi, pentru care să ruleze tranzacţii de 25 milioane de euro.

"Am început activitatea în România în septembrie 2014, lucrând cu clienţi care ne cunoşteau deja activitatea prin recomandările partenerilor din ţările unde deja ne desfăşurăm activităţile şi aveau nevoie de o companie care să îi asiste în activităţile de tranzacţionare de valută derulate pe plan internaţional. Avem acum o echipă de 12 reprezentanţi comerciali care acoperă aproape în întregime teritoriul românesc şi punem accentul pe expansiunea portofoliului de clienţi. Până la sfârşitul anului, intenţionăm să ne dublăm echipa şi să lucrăm cu de trei ori mai mulţi clienţi în România", a declarat miercuri Theodor Ştefanovici, directorul comercial pentru România al companiei, cu ocazia lansării oficiale.

Akcenta este o instituţie de plată nebancară care realizează plăţi externe şi tranzacţii de schimb valutar pentru clienţii săi cu operaţiuni de import şi export, cu operaţiuni pe mai multe pieţe din Europa, începând cu Cehia, unde este activă din 1997, urmată de Slovacia, Polonia, Ungaria şi România, cu 25 000 clienţi deserviţi.

În România, compania funcţionează sub o licenţă de operare emisă de Banca Naţională a Cehiei, dar cu notificarea BNR, care a aprobat intrarea pe piaţa locală.

"Sperăm că intrarea companiei pe piaţa românească va contribui la intensificarea relaţiilor de business ceho-române şi va aduce beneficii companiilor româneşti care vor apela la serviciile Akcenta", a afirmat Pavel Stiegler, şeful direcţiei economice din cadrul Ambasadei Republicii Cehe la Bucureşti.

Compania vizează ca, până la finalul anului, să atragă 220 de clienţi şi să realizeze rulaje de 25 milioane de euro pentru aceştia.

"Am constatat un apetit mai mare pentru realizarea de operaţiuni de schimb valutar în rândul clienţilor noştri cu operaţiuni de import şi export: în primul trimestru din 2015, Akcenta şi-a asistat clienţii în tranzacţionarea a peste 590 de milioane de euro (suma totală pentru toate pieţele pe care activează - n.r.). În România, vrem să punem la dispoziţia companiilor instrumente financiare care să le facă activitatea de business mai uşoară şi mai rapidă", a afirmat Milan Cerman, preşedintele Consiliului de Administraţie al Akcenta Cehia.

Compania deţine licenţa pentru tranzacţiile cu valori mobiliare, care o autorizează să ofere o gamă completă de instrumente financiare folosite pentru a elimina riscul fluctuaţiei negative de curs, pentru schimbul valutar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO