Bănci și Asigurări

Cei mai importanţi doi oameni din ASF, care supraveghează asigurările, piaţa de capital şi pensiile private, câştigă peste 13.000 de euro lunar

Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF

Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF

Autor: Anelis Baciu

01.07.2016, 00:08 876

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), instituţia care controlează asigurările, fondurile private de pensii şi piaţa de capital, îşi răsplăteşte oamenii din vârful conducerii cu venituri lunare care trec de 13.000 de euro, potrivit declaraţiilor de avere pe anul trecut publicate recent.

Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF, a trecut în declaraţia de avere un salariu anual de 708.900 de lei în 2015, adică echivalentul a peste 59.000 de lei pe lună (13.300 euro). Anul trecut a fost primul an întreg pentru Mişu Negriţoiu la conducerea ASF, în condiţiile în care a fost numit şef la jumătatea lui 2014.

Preşedintele ASF este depăşit însă la capitolul venituri de către prim-vicepreşedintele Cor­­nel Coca Constan­ti­nescu, care a încasat un câştig lunar de circa 13.800 de euro anul tre­cut. Mişu Negriţoiu şi Cornel Coca Cons­tantinescu sunt primii membri ai conducerii executive care şi-au publicat declaraţiile de avere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO