Bănci și Asigurări

Cei mai îndatoraţi şi cei mai chivernisiţi: raportul credite/depozite varia anul trecut de la 160% în Gorj la 55% în Harghita

Cei mai îndatoraţi şi cei mai chivernisiţi: raportul...

Autor: Liviu Popescu

03.02.2016, 00:08 657

Majorările salariale din sectorul bugetar şi reducerile de taxe, măsuri care s-au reflectat în creşterea consumului, au avut consecinţe anul trecut şi în activitatea bancară.

Raportul credite/depozite la nivel naţional a fost anul trecut în scădere faţă de 2014, semn că s-a re­luat cre­ditarea. Însă cel mai im­portant element în creditarea popu­laţiei şi a companiilor dintr-un judeţ ră­mâ­ne gradul de dezvoltare al aces­tu­ia. Unde dau bancherii cele mai multe cre­di­te şi unde atrag cele mai multe depozite?

Gorj, Iaşi şi Bihor sunt judeţele care ocupă podiumul clasamentului ce­lui mai ridicat nivel al raportului dintre îm­pru­mu­turile acordate de bancheri popu­laţi­ei şi companiilor şi depozitele atra­se de la aceste două categorii de cli­enţi din ju­de­ţul respectiv. Astfel, ra­portul cre­di­te/depozite afişa la finele anu­lui 2015 un nivel de 161% în Gorj, cel mai ridicat nivel din cele 41 de judeţe din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO