Cei mai îndatoraţi şi cei mai chivernisiţi: raportul credite/depozite varia anul trecut de la 160% în Gorj la 55% în Harghita

3 feb 2016 Autor: Liviu Popescu

Majorările salariale din sectorul bugetar şi reducerile de taxe, măsuri care s-au reflectat în creşterea consumului, au avut consecinţe anul trecut şi în activitatea bancară.

Raportul credite/depozite la nivel naţional a fost anul trecut în scădere faţă de 2014, semn că s-a re­luat cre­ditarea. Însă cel mai im­portant element în creditarea popu­laţiei şi a companiilor dintr-un judeţ ră­mâ­ne gradul de dezvoltare al aces­tu­ia. Unde dau bancherii cele mai multe cre­di­te şi unde atrag cele mai multe depozite?

Gorj, Iaşi şi Bihor sunt judeţele care ocupă podiumul clasamentului ce­lui mai ridicat nivel al raportului dintre îm­pru­mu­turile acordate de bancheri popu­laţi­ei şi companiilor şi depozitele atra­se de la aceste două categorii de cli­enţi din ju­de­ţul respectiv. Astfel, ra­portul cre­di­te/depozite afişa la finele anu­lui 2015 un nivel de 161% în Gorj, cel mai ridicat nivel din cele 41 de judeţe din România.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.02.2016

 
Cuvinte cheie:
trecut
, depozite
, raport
, credite
, gorj
, harghita
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide