Bănci și Asigurări

CEO Carpatica: Banca se află într-o situaţie mai bună decât în urmă cu doi ani

Johan Gabriels, CEO al BCC

Johan Gabriels, CEO al BCC

Autor: Andra Oprescu

30.03.2015, 00:00 1357

Banca Comercială Carpatica (BCC) se află într-o situaţie mai bună decât în urmă cu doi ani, iar procesul de diminuare a capitalului în vederea acoperirii pierderilor băncii nu va afecta participaţia acţionarilor, a declarat Johan Gabriels, CEO al BCC. „Subliniem că acest proces (diminuarea capitalului- n. red.), deşi presupune anularea unui număr de acţiuni, nu afectează participaţia acţionarilor, fondurile proprii ale băncii rămânând nemodificate“, a spus acesta.

Acţionarii BCC se vor întâlni marţi 28 aprilie într-o adunare generală extraordinară pentru a vota reducerea capitalului băncii, dar şi pentru a analiza toate opţiunile disponibile privind creşterea ratei de adecvare a capitalului la active: infuzie de capital nou printr-un împrumut subordonat, infuzie de capital de rang 1 sau realizarea unui proces de fuziune, după cum spune şeful Carpatica într-un comunicat.

Acţiunile Carpatica au închis vineri în scădere cu 5,83%, la 0,0485 lei/unitate, după ce joi au pierdut 14,88% din valoare. Declinul cotaţiilor a venit după ce directoratul Băncii Comerciale Carpatica a anunţat joi că vrea să reia discuţiile cu reprezentanţii Nextebank pentru a stabili condiţiile unei potenţiale fuziuni şi le-a propus acţionarilor reducerea capitalului cu 204,5 mil. lei (46,3 mil. euro) pentru acoperirea pierderilor. Carpatica a trecut anul trecut pe pierderi, înregistrând un rezultat negativ de circa 170 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO