Bănci și Asigurări

CertAsig a făcut profit de 1,6 mil. lei anul trecut, dublu faţă de 2014

CertAsig a făcut profit de 1,6 mil. lei anul trecut,...

Autor: Anelis Baciu

25.05.2016, 00:00 132

CertAsig, un asigurător britanic de talie mică specializat pe nişa asigurărilor corporate, a făcut anul trecut un profit net de peste 1,6 milioane de lei, de peste două ori mai mare decât rezultatul financiar înregistrat cu un an în urmă, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Compania a vândut anul trecut asigurări în valoare de 14,5 milioane de euro pe plan local (64,5 mil. lei), în creştere cu 12% faţă de 2014. 

Asigurările de garanţii au cea mai mare pondere în totalul subscrierilor CertAsig din piaţa locală, de peste 30%, fapt care face ca volumul vânzărilor pe această clasă să se situeze la circa 4,6 milioane de euro. Valoarea primelor brute subscrise din poliţele de garanţii a urcat cu 15%. Asigurările maritime sunt o altă clasă de asigurări importantă pentru CertAsig, circa 27% din afaceri venind din vânzarea de poliţe maritime în Turcia şi regiunea Mării Negre. Vânzările de asigurări maritime au cumulat aproape 4 milioane de euro anul trecut. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO