CFA: Încrederea în economia românească s-a redus în luna septembrie

24 oct 2016 Autor: Roxana Rosu

Încrederea în economia românească s-a redus în luna septembrie, în special pe componenta de anticipaţii, în timp ce prognozele pentru cursul de schimb indică o medie de 4,50 lei/euro pe următoarele şase luni, potrivit sondajului realizat de CFA România.

Astfel, în luna septembrie 2016, indicatorul de incredere macroeconomica al CFA Romania a inregistrat valoarea de 53,3 puncte, in scadere cu 11.5 puncte fata de luna anterioara. Reducerea s-a datorat in special componentei sale de anticipatii. Indicatorul condiţiilor curente a fost de 67, valoare în scădere cu 3,8 puncte, iar indicatorul anticipaţiilor s-a redus cu 15,3 puncte până la valoarea de 46,4 puncte.

In ceea ce priveste cursul de schimb EUR/RON, valorile mediane ale anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni au consemnat un curs anticipat de 4.5000 (în creştere cu 100 pips), iar pentru orizontul de 12 luni de 4.5000 (valoare similara cu cea înregistrată în exerciţiul anterior).

Rata anticipată a inflatiei pentru orizontul de 12 luni (octombrie 2017/octombrie 2016) a înregistrat o valoare mediană de 1,2% (în scădere cu 0,30% faţă de exerciţiul anterior).

Indicatorul CFA Romania de Incredere Macroeconomica, a fost lansat de către CFA Romania în luna mai 2011 reprezentând un indicator prin care doreşte să cuantifice anticipaţiile analiştilor financiari cu privire la activitatea economică in Romania pentru un orizont de timp de un an.

Indicatorul de încredere macroeconomică are valori între 0 (lipsa increderii) şi 100 (incredere deplina in economia romaneasca).

 

 
Cuvinte cheie:
incredere
, economia romaneasca
, reducere
, special
, romania
, curs valutar
, timp
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide