Bănci și Asigurări

CFO-ul grupului ING: Strategia este să creştem organic, dar nu excludem complet achiziţiile

CFO-ul grupului ING: Strategia este să creştem organic,...

Autor: Ciprian Botea

13.05.2015, 00:07 714

Grupul olandez ING va investi în dezvoltarea organică a sucursalei locale, aflată pe locul şapte în sistemul bancar, pentru că România este una dintre pieţele unde există potenţial de creştere a veniturilor, spre deosebire de economiile mature, unde direcţia principală este tăierea costurilor, afirmă Patrick Flynn, chief financial officer (CFO) al ING Group. El nu exclude nici o achiziţie viitoare pe piaţa locală pentru accelerarea dezvoltării.

„România este o piaţă în dezvoltare şi suntem pregătiţi să investim aici pentru că ne aşteptăm şi la creşterea veniturilor. Strategia este în principal de creştere organică. Nu excludem însă nici achiziţiile acolo unde o asemenea operaţiune face sens şi dacă ne susţine strategia de creştere”, a declarat Flynn într-un interviu pentru ZF.

Patrick Flynn, 55 de ani, a fost ieri la Bucureşti, el fiind al doilea oficial al grupului ING care vizitează sucursala locală după ce în toamna anului trecut a fost în România chiar directorul general (CEO) al grupului olandez, Ralph Hamers, pentru a aniversa 20 de ani de la deschiderea sucursalei locale. Hamers, care a preluat conducerea grupului anul trecut, fusese şef al operaţiunilor locale ale ING la începutul anilor 2000.

Sucursala locală a ING avea la finalul lunii martie un portofoliu de credite de peste 11 miliarde de lei, în creştere cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Flynn afirmă că sucursala de la Bucureşti va fi dezvoltată în continuare ca o bancă universală, prezentă pe toate segmentele de clientelă, dar consideră că un potenţial mare de creştere există în principal pe retail şi pe segmentul firmelor mici şi mijlocii. Mesajul său este practic pe aceeaşi linie cu cel transmis de Hamers în toamna anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO