Bănci și Asigurări

Cinci tipuri de poliţe generează 90% din afacerile Omniasig

Cinci tipuri de poliţe generează 90% din afacerile...

Autor: Anelis Baciu

04.08.2015, 00:05 338

Asigurările auto (Casco şi RCA), cele pentru locuinţe, poliţele de răspundere generală şi cele împotriva daunelor la proprietăţi sunt inima afacerilor unui asigurător mare de talia Omniasig, aceste cinci tipuri de poliţe generând mai mult de 90% din sub­scrierile anuale, echivalentul a 805 milioane de lei, arată calcule ale ZF pe baza raportului anul al asigurătorului.

 
 Totodată, aceste cinci tipuri de asigurări generează anual 1,9 milioane de contracte pentru Omniasig, dintr-un total de 2,1 milioane de poliţe, şi scot din bugetul companiei aproximativ 640 de milioane de lei pe an sub formă de daune achitate clienţilor.
 
Cele mai mari venituri pentru Omniasig, 539 milioane de lei, vin din asigurările auto, însă aproape 90% din primele subcrise pe aceste două clase merg înapoi la clienţi, prin plata daunelor. Deşi valoarea subscrierilor din poliţe Casco şi RCA este asemănătoare, 270 de milioane de lei pe fiecare segment, numărul de clienţi diferen­ţia­ză substanţial cele două poliţe în portofoliul Omniasig.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO